Translate
piątek, 5 kwietnia 2013
Baba ghanoush
Pasta z pieczonego bakłażana -może nie wygląda, ale smakuje wyśmienicie.
Składniki:
2 bakłażany
3 łyżki pasty tahini
1 łyżka miodu lub syropu z agawy
3-4 łyżki oliwy
przyprawy: sól, pieprz, cząber, rozmaryn, słodka papryka
natka kopru
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Na blasze układam przekrojone na pół, posolone i pokropione delikatnie oliwą z oliwek bakłażany. Piekę, aż skórka sczarnieje, ok. 30 -40 minut. Ostudzone, obieram, odciskam nadmiar wody i przekładam do blender. Nie polecam robienia tego widelcem. Nie ma jak technika:) Dodaję pastę tahini, miód, koper, przyprawy i mieszam dokładnie. Gotowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz